Régóta kísérletezgetek már a megfelelő állagú, ízű, aromájú kókusztej készítésével.
Nem gondoltam volna, hogy a választott kókuszreszelék ennyire befolyásolja a sikert.
Megtaláltam az eddig kóstolt legfinomabb változatot:
Hozzávalók (1 literhez):
- 45-50 gr biopont kókuszreszelék
- 1 liter víz
- 3-4 ek. eritrit
- 1 csapott kávéskanál konjac-liszt
- ízlés szerint: fahéj, vanília, kakaópor, karobpor - de natúran is nagyon finom.
Elkészítése:
1. 45-50 gr kókuszreszeléket apróra darálunk/aprítunk.
2. Legalább 1,5 literes poharas turmixgépbe tesszük, majd felöntjük 2,5 dl vízzel és egy csapott kávéskanál konjac-liszttel 2-3 percig turmixoljuk.
3. Teszünk hozzá 3-4 evőkanál eritritet (attól függ mennyire édesen szeretnénk, lehet fahéjat, vaníliát, kakaóport is tenni bele), majd felöntjük további 7,5 dl vízzel és újabb 3 percig turmixoljuk.
4. Tiszta, egy literes üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
Nagyon finom, krémes kókusztejet kapunk.