Babapiskóta

2016.02.22 11:38

Paleo babapiskóta :)

Felhasználható önmagában vagy desszertekhez.

Az eredeti recept lelőhelye: www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/12/glutenmentes-szenhidrat-csokkentett.html

Én most fél adagot készítettem az alábbiak szerint:

Hozzávalók:

  • 75 gr Szafi Fitt süteményliszt
  • 5 gr bambuszrost (bambuszrostliszttel is jó)
  • 5 gr útifűmaghéj
  • 15 gr földimandulaliszt vagy darált mandula
  • 15 gr olvasztott kókuszzsír
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 db tojás
  • vanília
  • negyed csomag szalakáli
  • kb. 0,5 dl kókusztej


Elkészítés:
 

A kókuszzsírt édesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, vaníliát és ezzel is jól összedolgozzuk. A tejet épp egy picit meglangyosítjuk és beleszórjuk a szalakálit. A tojásos-kókuszzsíros keverékbe öntjük a lisztkeveréket és a szalakális tejet, összekeverjük és lisztezett felületre borítjuk, összegyúrjuk, és celofánba csomagoljuk, addig hűtőbe rakjuk, míg a sütőt előmelegítjük, tepsit papírozzuk. Két celofán között kinyújtjuk és babapiskóta formázóval kiszaggatjuk.
Kb. 170fokon légkeveréses sütőben alsó-felső sütésen kb. 10 percig sütjük, ez függ attól milyen vastag a tésztánk.
 Vigyázzunk, ne nyújtsuk túl vékonyra!




 

Elérhetőség