Paleo babapiskóta :)
Felhasználható önmagában vagy desszertekhez.
Az eredeti recept lelőhelye: www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/12/glutenmentes-szenhidrat-csokkentett.html
Én most fél adagot készítettem az alábbiak szerint:
Hozzávalók:
- 75 gr Szafi Fitt süteményliszt
- 5 gr bambuszrost (bambuszrostliszttel is jó)
- 5 gr útifűmaghéj
- 15 gr földimandulaliszt vagy darált mandula
- 15 gr olvasztott kókuszzsír
- édesítő ízlés szerint
- 1 db tojás
- vanília
- negyed csomag szalakáli
- kb. 0,5 dl kókusztej
Elkészítés:
A kókuszzsírt édesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, vaníliát és ezzel is jól összedolgozzuk. A tejet épp egy picit meglangyosítjuk és beleszórjuk a szalakálit. A tojásos-kókuszzsíros keverékbe öntjük a lisztkeveréket és a szalakális tejet, összekeverjük és lisztezett felületre borítjuk, összegyúrjuk, és celofánba csomagoljuk, addig hűtőbe rakjuk, míg a sütőt előmelegítjük, tepsit papírozzuk. Két celofán között kinyújtjuk és babapiskóta formázóval kiszaggatjuk.
Kb. 170fokon légkeveréses sütőben alsó-felső sütésen kb. 10 percig sütjük, ez függ attól milyen vastag a tésztánk.
Vigyázzunk, ne nyújtsuk túl vékonyra!


