Chia-ropogós

2016.03.17 13:06

Új kedvencem a chia-mag.
Sokrétűbb felhasználására nézegettem recepteket, amíg meg nem találtam az igazit. :-)
Finom, friss, ropogós...

Az eredeti receptet itt találjátok: www.szer-etet.hu/paleo_chia_ropogos

Nálam először fél adaggal készült, de ezután bátran jöhet a normál mennyiség is.
Garantáltan elfogy egy szempillantás alatt.
 

Hozzávalók:

Elkészítése:

A tojásfehérjét habosítsd fel, de nem kell habbá verni, csak picit verd fel villával. Ha tojásfehérjeporból cisnálod, akkor önts hozzá egy kis vizet és nem is kell felverni. Majd keverd bele az olvasztott kókuszolajat, a sót és a citromlevet. Legvégül add hozzá a száraz hozzávalókat is és egy kanállal keverd össze. Aztán hagyd pihenni a tésztát, kb. 10 percig, hogy megszívhassa magát.

Addig is készíts elő 2 tepsit, béleld ki sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal. És készíts elő egy harmadik sütőpapírt, vagy szilikonlapot is.

Ha letelt a 10 perc, akkor tegyél kis halmokat a kibélelt tepsikbe teáskanállal és hagyj ki ki sok helyet közöttük (én egy nagy tepsibe, maximum 9 db korongot sütök egyszerre).

Fedd le egy másik sütőpapírral és a másik tepsivel nyomd le, hogy teljesen szétlapuljanak. Óvatosan húzd le a tetejéről a papírt, tedd rá a másik adagra és ugyanígy ismételd meg, lapítsd szét a másik tepsivel.

Előmelegített 175 fokos légkeveréses villanysütőben kb. 8-10 perc alatt megsülnek és máris kezdődhet a ropogtatás.

 

Elérhetőség