Csokis fehérjeszelet

2015.12.16 14:39

Végre sikerült megszereznem a már régóta keresett szilikonos csokiformámat.
Rögtön fel is avattam egy kis házi fehérjeszelettel. :-)
Most már külsőre is olyan, mintha csoki lenne, kicsit tömörebb, más ízvilágú, de egészséges. :-)

Hozzávalók:

- 2 kocka steviával édesített Torras étcsokoládé
- 22 gr kókuszzsír/kókuszolaj
- 45 gr fehérjepor - nálam most Absorice csoki

Elkészítés:

A kókuszzsírt felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a fehérjeport. Lassan meleg vizet kezdünk adagolni hozzá (csak keveset, óvatosan!), addig amíg gyúrható anyagot nem kapunk.

Ezt beletömködjük a szilikonformába, kb. egy órára hűtőbe tesszük.

Felolvasztjuk a két kocka csokit (kb. 20 gr) egy kis meleg vízzel, gázon.
Ha már ki tudjuk ügyeskedni a fehérjemasszát a formából, kanállal elkenegetjük rajta az olvasztott csokit.

Egy kis tálcára tesszük és mehet pár órára újra a hűtőbe. Ha megkötött, szeletelhetjük a kockák mentén. :-)

Elérhetőség