Nagyon szeretem a "túrós" jellegű ételeket, főleg az édességeket.
Ezért az eredeti receptet - www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/02/paleo-es-vegan-hamis-turotorta.html - édesebb változatban készítettem el. Kapor helyett vaníliás xilittel dolgoztam illetve elsőre fél adag készült belőle.
Hozzávalók (16 szelethez):
-
75 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék
-
50 g Cassava dara (nem paleo esetén rizsdarával vagy kukorica darával is készíthető)
-
20 g Szafi Fitt Ch csökkentő lisztkeverék
-
4 g Szafi Fitt konjacliszt
-
15 g Szafi Fitt négyszeres erősségű édesítő vagy 60 gr eritritol
-
csipet só
-
30 g kókuszolaj
-
50 g Szafi Fit kókuszkrém vagy Cocomas
-
180 g light kókusztej (vagy bármilyen növényi tej)
-
1 bio citrom leve (64 g)
-
1 bio citrom reszelt héja
-
10 gr vaníliás xilit
-
30 g mazsola
Tetejére:
Elkészítés:
A folyékony és száraz összetevőket külön edényben keverjük össze, majd öntsük egybe és csomómentesre dolgozzuk el.
A tészta nem lesz folyós.
Ezután egy 20*20cm-es szilikon tepsibe (vagy kerek tortaformába) vizes kanál segítségével simítsuk el a masszát.
Keverjük el a kókuszkrémet a kurkumával és egyenletesen kenjük el a süti tetején.
Sütés:
Előmelegített, 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 15 percig, majd 180 fokon további 30 percig süssük.
Ízlés szerint fogyasztható önmagában, cukormentes lekvárral, pudinggal.
Mivel nálam fél adagban és pite formában készült, ilyen lett a végeredmény: