Házi készítésű élőflórás joghurt

2015.11.04 14:51

Első lépésként a Vegital növényi tejkészítővel proteines tejet készítettem.

Hozzávalók:

- 1 ek. kókuszolaj
- 35 gr borsófehérje-por
- 20 gr barnarizs
- 20 gr kókuszreszelék
- víz a maximum jelzésig
- édesítő ízlés szerint (stevia, eritritol)

Ahogy a tej elhűlt, kivettem belőle 1,5 dl-et és egy késhegyni konjac-lisztet kevertem hozzá. (A tej mindenkinél más sűrűségű lehet, addig kevergessünk bele ici-pici konjac-lisztet, amíg joghurt állagú nem lesz néhány perc állást követően).
Egy adag probiotikum port kevertem bele és a hűtőbe tettem, másnap pedig elfogyasztottam.
Sokoldalúan felhasználható levesek, pudingok, szószok sűrítésére is, tejföl, joghurt helyett.
Akinek nincs otthon probiotikus por, bármilyen probiotikum jó, kiveszel egy-két kapszulát (napi adag) és kiöntöd a tartalmát a joghurtba.

Elérhetőség