Házi túrókrém (saját készítésű totuból)

2016.02.02 10:05
Hozzávalók:
  • 2l víz
  • 2 citrom leve
  • 5-6 közepes méretű tojás fehérjéje
  • 3 csipet só
Elkészítés:


Felforraljuk a vizet a citromok levével, felverjük a tojásfehérjét a sóval, de csak addig amíg kifehéredik, nem kemény habbá. Ezután beleöntjük és elkezdjük kevergetni, összetörve a habot. Kb. 10 percig kell kevergetve főzni, hogy túróíze legyen, majd leszűrjük.

Tejföl: ha ezt aprítóban vagy turmixgéppel krémmé daráljuk, tejfölt kapunk! 

Túrókrém: a totuhoz lassan adagolunk egy kis növényi tejet a kívánt állag eléréséig, kevergetjük, egy kis mazsolát is tehetünk bele, majd a hűtőben hagyjuk néhány órát állni. Én palacsintát töltöttem meg vele. :-)

Palacsinta recept itt: www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/10/legfinomabb-paleo-palacsinta.html

Elérhetőség