Elkészítése:
A szobahőmérsékletű tojásokat forró vízben kb 10 perc alatt keményre főzzük. majd hideg vízbe rakjuk őket, végül megtisztítjuk.
A totut (túrót) összekeverjük a totukrémmel (tejföllel), sóval, borssal, majonézzel, mustárral, és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
A tojások felső részét levágjuk és az alsóból is egy kis darabot, hogy megálljon a tojás. Egy kiskanál segítségével kikaparjuk a tojássárgáját és a majonézes, totus (túrós) töltelékhez adjuk és összekeverjük vele.
A krémet a tojások mélyedéseibe töltjük és felülre gombócot formázunk.
Egy apró répát felszeletelünk, és 4 kis háromszöget vágunk ki belőle, ezek lesznek a csibék csőrei, illetve 10 kis lapocskát 3 felé vágunk, ezeket rakjuk a csibék alá lábaknak. Beleszúrjuk a krémbe a csőröket, és egy-egy borsot a szemeknek, az alsó részükbe pedig belenyomjuk a lábakat.
=> Elkészültünk. :-)

