Húsvéti kiscsibék

2016.03.31 11:54

Hozzávalók (5 db-hoz):

  • 5 db tojás (közepes, M-es méretű)
  • 100 g totu vagy túró
  • 1 evőkanál totukrém (vagy tejföl)
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál majonéz (cukormentes)
  • fehér bors
  • 1 nagy csipet petrezselyemzöld
  • 1 sárgarépa
Elkészítése:

A szobahőmérsékletű tojásokat forró vízben kb 10 perc alatt keményre főzzük. majd hideg vízbe rakjuk őket, végül megtisztítjuk.
 
A totut (túrót) összekeverjük a totukrémmel (tejföllel), sóval, borssal, majonézzel, mustárral, és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
 
A tojások felső részét levágjuk és az alsóból is egy kis darabot, hogy megálljon a tojás. Egy kiskanál segítségével kikaparjuk a tojássárgáját és a majonézes, totus (túrós) töltelékhez adjuk és összekeverjük vele.
 
A krémet a tojások mélyedéseibe töltjük és felülre gombócot formázunk.
 
Egy apró répát felszeletelünk, és 4 kis háromszöget vágunk ki belőle, ezek lesznek a csibék csőrei, illetve 10 kis lapocskát 3 felé vágunk, ezeket rakjuk a csibék alá lábaknak. Beleszúrjuk a krémbe a csőröket, és egy-egy borsot a szemeknek, az alsó részükbe pedig belenyomjuk a lábakat.

=> Elkészültünk. :-)



 
Az eredeti receptet itt találtam: aprosef.hu/turokremmel_toltott_tojascsibe_recept

 

Elérhetőség