Az utóbbi időben ellepték az internetet a karfiolból készült paleos ételek.
Ez a kenyér nagyon megtetszett, ki is próbáltam fél adaggal.
Finom!!!
Hozzávalók:
2 bögre felaprított karfiol
2 tojás
1 evőkanál darált mandula, vagy paleo liszt
só, bors, bármilyen fűszer ízlés szerint - én most borsikafüvet használtam
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire.
Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga nem lesz.
Forralj fel egy lábos vizet, és mikor lobog a víz, dobd bele a karfiolt. Főzd egy percig, majd szűrd le. A morzsát tedd egy tiszta konyharuhába és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
Tedd hozzá a tojást, mandulát és a fűszereket, majd formázz kis lapokat a sütőpapírra a keverékből.