Kókuszjoghurt

2016.02.22 11:57

Eddig a legfinomabb az itthon kikísérletezett változatok közül.

Hozzávalók:
- 5 dl Aroy-D kókusztej
- 7 dl víz
- késhegynyi konjac liszt (elhagyható)
- 3 púpos teáskanál zselatin (200 bloomos)
- 1 púpos teáskanál nyílgyökérliszt
- 3 kapszula probiotikum - nálam Bio-kult

Érdemes beszerezni joghurtkészítőt és ételhőmérőt is a rendszeres készítés esetén.

Először is a kókusztejet, vizet, konjac lisztet, nyílgyökérlisztet, zselatint összekevertem, majd folyamatos keverés mellett összefőztem, kb. 80 fokig menjünk csak fel (folyamatosan mérjük), a forráspontot ne érje el.
Hagytam lehűlni 37 fokra, itt tettem bele a probiotikum kapszulákat (kibontottam őket és a port belekevertem), majd gyorsan a kis üvegekbe adagoltam (nekem 7 üveges joghurtkészítőm van).
12 óráig hagytam a gépben (éjszakára), majd reggel összerázogattam óvatosan a kis üvegeket és hűtőbe tettem. Kb. 10-12 órára, amíg meg nem kötöttek. Idő kell, míg eléri a végleges formáját, ha reggel betesszük hűteni, estefelé lesz jó.

Ha gyümölcsöset szeretnénk - megkötés után az aljára pici konjac liszttel és vízzel, édesítővel (ízlés szerint) összeturmixolt erdei gyümölcsöket tettem.

Nagyon finom! :)

Elérhetőség