Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 1,5 dl kókusztej
- 0,5 evőkanál tápióka liszt
- 0,5 citrom leve
- 0,5 tk. őrölt fokhagyma
- csipetnyi (1/4) reszelt friss gyömbér
- só, édesítés ízlés szerint
1 kg gyalult tököt puhára főztem sós vízben. Ezután kisebb edénybe átszűrtem és behabartam.
Habarás: 1,5 dl kókusztej + 0,5 púpos evőkanál tápióka liszt + 0,5 citrom leve + 0,5 tk. őrölt fokhagyma + 1/4 reszelt friss gyömbér keveréke, ízlés szerint sózzuk és édesítsük!
Ezt öntöttem rá a tökre, folyamatos kevergetés mellett pillanatok alatt besűrűsödött.
Utólag sózzuk, édesítsük!

Az eredeti receptet Szafi blogján találtam. :)