Nocarb rizsfelfújt

2015.11.04 14:35

Hozzávalók:

- 3 tojás (M-es / L-es)
- 1 zacskó Nocarb rizstészta (vagy Slim rice)
- 30 gr vaníliás proteinpor,
- édesítő ízlés szerint (pl. stevia, xilit, eritritol) - nálam 4+3 ek. eritrit
- mazsola (kb.15-20 szem)
- 1,5 evőkanál almaecet (könnyedebbé teszi a tésztát)
- 7-8 gr foszfátmentes sütőpor
- 20 gr Szafi-Fitt szénhidrátcsökkentett lisztkeverék (vagy NoCarb lisztkeverék)
- 2 dl kókusztej (házi vagy ízlés szerint növényi tej)
- 1 kk. konjac liszt

Elkészítés:

A Nocarb tésztát folyó víz alatt leöblítjük majd forrásban lévő vízben kb. 5 percet főzzük és leszűrjük, lecsepegtetjük.

A 2 dl tejet egy kávéskanál konjac liszttel elkeverjük, 4 evőkanál eritritet és egy kis bourbon vaníliát keverünk hozzá, majd felforraljuk (közben kevergetjük, mert a liszttől sűrűsödni fog). Ekkor beleöntjük a leszűrt rizstésztát.

A tojás sárgáját 3 ek. eritrittel habosra keverjük, majd ráöntjük a tésztás tejre.
Hozzáadjuk a mazsolát, a szénhidrátcsökkentő lisztet és a proteinport. Hozzáöntjük az almaecetet és a sütőport, összekeverjük.

A tojás fehérjéket habbá verjük és ezt is a masszához keverjük.

Az egészet szilikonos formákba öntjük - én három kicsi sütőformát használtam erre a célra, de önthetjük püspökkenyér-formába vagy lehetőleg kisebb méretű szilikonos tepsibe is vagy jénaiba (egy teáskanálnyi kókuszszírral kenjük ki a formát).

A tetejére por-xilitet szórhatunk, esetleg cukormentes lekvárral, pudinggal is kínálhatjuk.

Nyakon öntve Szafi-Fitt csokipudinggal. :-)

Vaníliásan :) (Szafi-Fitt vaníliás pudingpor 35 gr + 2 dl light kókusztej).

Elérhetőség