Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3/4 bögre cukrozatlan kakaó
- 1/4 bögre kókuszreszelék
- 3/4 bögre eritrit
- negyed bögre olvasztott kókuszzsír vagy kókuszolaj
- 1 teáskanál vanília őrlemény (vagy aroma) / esetleg vaníliás xilit
- csipet himalája só
- étcsokoládé kb. 50 gr, 70% feletti (ízlés szerint édesítsük)
1 bögre - 2,5 dl
Elkészítés:
A kókuszolajat keverjük össze a tojásokkal. Adjuk hozzá a vaníliaaromát, a kakaót és a többi hozzávalót, majd keverjük ki krémesre.
Töltsük bele a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy szilikonformába és az előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süssük.
Az étcsokoládét kis kókuszzsírban felolvasztjuk, hagyjuk hűlni és rákenjük a süti tetejére.
Készítettem sima és kókuszkrémmel töltött változatot is.
A kókuszkrémhez ezt használtam (a zacsin lévő recept szerint): https://www.dietas-termekek-webshop.hu/egyeb_418/szafi_fitt_termekek_173/szafi_fitt_dietas_desszert_mixek_paleo_vegan_486/szafi_fitt_dietas_bounty_krem_200g_3142
Jó étvágyat!!!

