Paleo Kossuth-kifli

2016.01.19 13:04

Hozzávalók:

- 20 gr darált mandula
- 30 gr Szafi-fitt süteményliszt
- 50 gr Szafi-fitt CH csökkentett liszt
- 30 gr eritrit vagy stevia
- 3 tojás
- 10 gr kókuszzsír
- fahéj
- 20 gr őrölt dió + 10 gr a tetejére díszítésnek
- 1,5 ek. almaecet
- fél csomag foszfátmentes sütőpor - kb. 8 gr
- csipet só
- 2 dl kókusztej

Elkészítése:

A tojássárgákat összekeverjük az eritrittel és a kókuszzsírral, majd
hozzáadjuk a liszteket, a sütőport és az almaecetet.
Hozzáöntjük a kókusztejet és alaposan elkeverjük.
A tojásfehérjéket felverjük egy csipet sóval, majd a lisztes keverékbe
forgatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
Ha kész, kivesszük és pogácsaszaggatóval félköröket szaggatunk belőle.

Nekem a maradék még kicsit gyúrható volt, így azokból is kézzel kifliket
formáztam, majd hagytam őket kiszáradni.


Elérhetőség