Rizsfelfújt jázminrizsből

2015.10.21 10:04

Hozzávalók:

 

- 20 dkg jázmin rizs

- fél liter növényi tej (nálam 0,25 l saját készítésű kókuszos rizstej és 0,25 l víz)

- 1 ek. kókuszzsír

- 8 dkg eritritol

- 1 citrom préselt leve

- 3 db tojás

- 1 csipet só

- mazsola ízlés szerint

- 1 csomag vaníliás xilit cukor

- 1 zacskó sütőpor (ha lehet foszfátmentes, 7-8 gr)

 

Elkészítés:

A jázmin rizst jól átmossuk, majd leszűrjük. Egy lábasba feltesszük főni annyi vízzel, amennyi pont ellepi, beledobjuk a kókuszzsírt és a sót.
Ha a vizet felszívta, hozzáadjuk a növényi tejet és kevergetés mellett főzzük, majd bele szórjuk a megmosott mazsolát.

Nem várjuk meg, míg teljesen elpárolog a tej, egy fedővel lefedjük és így tovább dagad a hőtől a rizs. Hagyjuk kihűlni.


A tojások sárgáját az eritritollal és a vaníliás xilittel kikeverjük, beletesszük a citromlevet, a sütőport, a fehérjéből kemény habot készítünk.
A tojássárgájához hozzáadjuk a megfőtt, kihűlt rizst és a tojások felvert habját.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. fél óráig (tűpróba!) sütjük.

 

Lekvárral vagy pudinggal tálalhatjuk.

 

Elérhetőség