Török sült tejberizs tej és rizs nélkül :-)

2016.01.26 13:32

Imádom a török konyhát, leginkább az édességeket.
 :-)
Nagyon régen ettem már az egyik nagy kedvencemből, a sült tejberizsből, ezért elhatároztam, hogy megpróbálom reformosítani. :-)

Ízre is kísértetiesen hasonlít az eredeti változatra.

Hozzávalók:

- 1 zacsi Nocarb rizsszem-tészta

- 0,5 liter növényi tej (nálam házi készítésű kókusz)

- 0,5 liter víz - egy teáskanál konjac liszttel sűrítve

- 10 dkg eritrit

- 2 cs vaníliás eritrit vagy vanília aroma ízlés szerint

- 2 tojássárgája

- 2 ek tápiókakeményítő

- fahéj (ha szereted, én egy picit szórtam rá :))

Elkészítés:

A Nocarb tésztát a zacsin lévő recept szerint elkészítjük. Ha felforrt, leszűrjük, lecsepegtetjük szűrőn, majd hozzáadjuk a tejet, a konjac lisztes vizet, az eritritolt, az egyik csomag vaníliás xilitet. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg felforr. Forrástól számítva 8-10 percig főzzük.
Kevés növényi tejjel elkeverjük a tápiókakeményítőt és a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a forrdogáló "tejberizshez".

Sütésálló tálkákba adagoljuk őket (nekem 5 lett ebből az adagból) és a tetejét megszórjuk a másik csomag vaníliás xilittel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Mielőtt bekapcsolnánk, beleteszünk egy tepsit is, félig vízzel töltve. Ebbe beleállítjuk a tálkákat és előmelegített sütőben 45-50 pec alatt megsütjük.

Elérhetőség